Poly Sport wordt Veluwse Poort!

VeluwsePoort image

Actief & ontspannen op de Veluwezoom

Ruim 25 jaar is activiteitenpark Poly Sport aan de Admiraal Helfrichlaan een begrip in Dieren. Niet in de laatste plaats vanwege de sportieve invulling van het grote tennispark maar vooral ook vanwege de vele events, arrangementen en leuke groepsactiviteiten die er werden aangeboden. De laatste jaren worden ook steeds meer overnachtingen geboekt in de authentieke Finse Lodges die het park rijk is. Het resultaat van ruim 25 jaar ondernemen, kansen zien, keuzes maken en zo goed mogelijk je gasten willen bedienen.

Maar dan komt Covid19 en zoals bij zo veel horeca gerelateerde bedrijven moet er geïmproviseerd worden om te overleven. Eigenaar Patrick Peters (48) had veel stof tot nadenken, met name over hoe verder. Nu volgt de op het eerste gezicht ingrijpende maar toch logische stap: Poly Sport wordt Activiteitenpark Veluwse Poort!

“Het is eigenlijk heel eenvoudig”, zegt Patrick. “De naam Poly Sport dekt al een hele tijd de lading niet meer. Toen mijn vader en ik in 1995 begonnen lag de focus ook echt op het sportieve aspect. Je bent, net als je lokale bezoekers, gewend aan de naam en bent er mee vergroeid. Maar in de afgelopen jaren is er best veel verandert en bij gekomen. Zoals Escaperoom “De Kolenmijn”, verhuur van e-scooters, de bistro en overnachtingen. De tennisvereniging en de tennisbanen, die altijd onderdeel waren van Poly Sport, zijn inmiddels zelfstandig.”

“In coronatijd konden met name groepsactiviteiten en bedrijfsevents geen doorgang vinden. We moesten ons dus primair gaan richten op overnachtingen en catering. Zo is in deze periode duidelijk geworden dat de groter wordende groep nieuwe bezoekers in dit segment de naam niet linkt aan het aanbod. Killing natuurlijk voor ons bedrijfsmodel. Wanneer vanuit alle hoeken van Nederland, maar ook internationaal, gasten logies boeken om op de mooie Veluwezoom te kunnen ontspannen verwachten ze bij aankomst ook geen sportaccommodatie. En dat is ook lastig uit te leggen” geeft Patrick aan.

In gesprek met oude vriend Marco Barelds van bureau MarCompaan werden ideeën uitgewerkt om de doelgroep voortaan meer maar vooral beter aan te spreken. Patrick: ”Als antwoord op mijn wens voor een bedrijfsnaam die de lading wel dekt kwam Marco met Veluwse Poort wat mij meteen erg enthousiast maakte. De link naar de Veluwezoom maar met respect voor de oude bedrijfsnaam is onbetaalbaar. We hebben het verder uitgewerkt en ook aan de medewerkers voorgesteld die eensgezind en zelfs zeer verheugd hebben ingestemd met de naamswijziging. Wij gaan er helemaal voor!”

Inmiddels is de naamswijziging een feit. Een geheel nieuwe huisstijl wordt doorgevoerd en de moderne website op www.veluwsepoort.nl is zelfs al in de lucht. Deze wordt de komende tijd gevuld met de nieuwste activiteiten en arrangementen. Het bekende paarse Poly Sport logo heeft plaats gemaakt voor het Veluwse groen onder het motto: Kom als Gast, Ga als Vriend!

Veluwse Poort – Activiteitenpark | Logies | Bistro

Admiraal Helfrichlaan 89 Dieren – info@veluwsepoort.nl